10 tips om je goede voornemens waar te maken

1. Zet je voornemens om in concrete doelen en schrijf ze op een blad papier. Zorg ervoor dat je doelen specifiek, meetbaar, bereikbaar, realistisch en tijdsgebonden zijn. S.M.A.R.T. dus, als je niet vertrouwd bent met dit principe moet je maar eens googlen!

2. Focus op wat je wil bereiken (bijvoorbeeld meer tijd doorbrengen met je gezin), niet op wat je wil vermijden (bijvoorbeeld lange werkdagen).

3. Beperk je doelen . Wie teveel ineens wil, heeft veel minder kans op slagen. Kies dit jaar bijvoorbeeld voor een thema. 2014 kan het jaar zijn waarin je volop gaat voor een betere conditie en gezondheid!

4. Visualiseer je doelen. Stel je voor hoe het zou zijn als je 10 kilo minder zou wegen. Hoe zou je je voelen als je de finish van de Antwerp 10 Miles bereikt? Wat zou je allemaal doen als je meer tijd zou hebben om leuke dingen te doen?

5. Maak een actieplan. Hoe ga je je doelen bereiken? Je doel is je eindbestemming, je actieplan is de wegbeschrijving naar je doel.

6. Kom in actie en start NU. Je weet wel, van uitstel komt afstel. NU is het moment om van start te gaan met het realiseren van je voornemens. Nu is het moment om je in te schrijven in een cursus, een sportclub,…

7. Vertel je beste vriend(en) over je goede voornemens. De kans is dan veel groter dat je niet bij de pakken blijft zitten. Je wil toch niet over enkele maanden aan je beste vriend vertellen dat je het hebt opgegeven? Jij bent een winner en wie weet, inspireer je je vriend(en) wel om net als jij te gaan voor hun dromen!

8. Kies voor realistische doelen die tegelijk uitdagend zijn. Je hart moet sneller beginnen kloppen als je je doelen leest!

9. Ga recht op je doel af en laat je niet afleiden door TV, facebook, “vrienden” die je proberen neerhalen,… Je kunt het! Het is jouw leven en jij alleen beslist hoe je je leven wil invullen.

10. Wees niet ontmoedigd als het even niet meezit. Uit fouten kan je leren, wie nooit fouten maakt kan ook nooit bijleren. De eerste stap richting succes is van start gaan.

Daarna komt het erop aan om rechtdoor te gaan en na een val gewoon weer op te staan. Je wil niet weten hoeveel keer Thomas Edison een mislukte poging heeft ondernomen om de gloeilamp uit te vinden. Stel je voor dat hij had opgegeven na een paar mislukkingen.

Close up of running shoes in use