Klaar voor een nieuwe start!

Het is zover: vanaf woensdag 9 juni gaat de trainingsstudio weer open!

Jawel, na ongeveer 8 maanden verplichte sluiting wegens corona is het nu opnieuw toegelaten om binnen te sporten. Fitnesscentra, personal training studio’s, yoga studio’s,…: allemaal weer open!

Een deel van de bevolking is al die tijd in beweging gebleven. Het is fantastisch om te zien dat velen de weldaad van sport in openlucht hebben ontdekt! Er werd vooral veel gewandeld en gefietst maar ook gelopen. En het aantal padel beoefenaars is minstens verdubbeld. De keerzijde van de medaille: we zagen meer dan ooit voetblessures (er is zelfs een woord voor uitgevonden: coronavoeten) en schouderklachten. Dat kon volgens mij grotendeels voorkomen worden maar goed, ik wil niet zeuren maar iedereen die is blijven sporten, proficiat wensen!

Een ander deel van de bevolking is echter op de spreekwoordelijke bank blijven liggen. 8 maanden lang zonder noemenswaardige lichaamsbeweging, het hoeft niet te verbazen dat dit ongetwijfeld heeft geleid tot stramme spieren, pijnlijke gewrichten en extra coronakilo’s. Alweer een nieuw woord. Maar opnieuw: ik wil niet zeuren maar iedereen van harte aanmoedigen om opnieuw te starten!

Het is nooit te laat om te starten. Wat je nodig hebt, is genoeg redenen om te sporten. Hoe wil je je voelen? Hoe wil je je niet meer voelen? Bij ons thuis hing vroeger een oud Chinees gezegde: “Een tocht van duizend mijl begint met 1 stap.” VoilĂ , tijd om die eerste stap te zetten en de rest komt vanzelf!