Waarom vind je het belangrijk om gezond te zijn?

We leven steeds langer. De klassieke geneeskunde – vooral dankzij de uitvinding van antibiotica – heeft hierin een belangrijke rol gespeeld. De klassieke geneeskunde heeft het echter moeilijk om ziektes zoals kanker, hart-en vaatziekten en diabetes type 2 te genezen. En die ziektes zijn aan een enorme opmars bezig. Het zijn de ziektes van onze tijd. Gelukkig is er goed nieuws: door een eenvoudige aanpassing van je levensstijl, kan je je persoonlijk risico op deze ziektes aanzienlijk verminderen. Beter voorkomen dan genezen!

Dit kan je allemaal doen om je risico op kanker, diabetes 2 en andere degeneratieve ziekten te verminderen:

  • Vermijd toxische stoffen en ongezonde risico’s (roken, alcohol, langdurig zonnen,…)
  • Zorg voor voldoende lichaamsbeweging.
  • Eet gezond en gevarieerd. Kies voor een laag-glycemisch voedingspatroon
  • Kies dagelijks voor een kwalitatief hoogwaardig vitaminesupplement
  • Drink dagelijks minimum 2 liter water
  • Zorg voor voldoende slaap, minimum 7-8 uur per dag
  • Vermijd stress en zorg voor voldoende ontspanning

Redelijk eenvoudig toch? Nochtans vinden we met zijn allen excuses om het niet altijd zo nauw te nemen met een gezonde levensstijl. “Geen tijd om te sporten, geen zin in een slaatje, mijn man wil niet gezond eten, je moet toch nog leven,…” Herkenbaar? Voor mij in elk geval wel. Wat gemakkelijk is om te doen (2 liter water drinken bijvoorbeeld) is ook heel gemakkelijk om niet te doen. Bovendien voelen we ons soms niet zo goed in ons vel en dan grijpen we al vlug naar een reep chocolade, een pint bier of we blijven liever thuis in de zetel hangen dan buiten te gaan joggen.

Waarom leidt de ene een gezond, sportief en vitaal leven en vindt iemand anders telkens weer excuses? Waarom kiest iemand voor verse groenten en iemand anders voor frieten, hamburgers en ander junkfood? Denk je eraan om je gezondheid te verbeteren, meer aan sport te doen en je levensstijl grondig te veranderen maar vind je telkens weer excuses om niet te sporten of gezonder te eten? Denk dan eens na over je motivatie om een uitstekende gezondheid te hebben.

Wat is jouw motivatie om je levensstijl te veranderen? Waarom wil je eigenlijk een goede gezondheid? Schrijf voor jezelf 1 à 3 redenen op waarom het voor jou belangrijk is om gezond, energiek en fit te zijn. Je mag ze hieronder met ons delen zodat we er allemaal inspiratie uit kunnen halen. Ik bijt alvast de spits af.